Test RT-PCR

Test RT-PCR
SARS CoV 2 (COVID 19)
Urgenta
exudat nazofaringian
400 lei
Test RT-PCR
SARS CoV 2 (COVID 19)
Standard
exudat nazofaringian
200 lei

Test RT-PCR pentru depistarea infectiei cu COVID-19

RT-PCR (Real Time PCR) este un test de depistare a virusului COVID-19, prin tehnici specifice, care identifica si amplifica materialul genetic viral al acestuia. Acesta necesita prelevarea unei probe orale sau a unei probe nazofaringiene (cu ajutorul unui betisor cu tampon realizat din vata), care, mai apoi, este analizata in laborator. Dupa recoltare, esantionul colectat este introdus intr-un lichid, pentru a se conserva ARN-ul viral, in vederea extragerii sale ulterioare, cu scopul de a se efectua analiza intr-un laborator specializat in biologie moleculara, care sa fie dotat cu tot echipamentul necesar pentru a realiza aceste etape in conditii de siguranta si maxima eficienta. Testul poate indica prezenta sau absenta infectiei la momentul recoltarii, iar rezultatul poate fi pozitiv sau negativ.

Un astfel de test este util daca vrei sa calatoresti in strainatate, daca ai avut contact cu cineva infectat sau daca suspectezi ca ai putea fi infectat cu virusul SARS-CoV-2 (chiar daca ai simptomatologie specifica sau nu).

In general, pentru a nu influenta calitatea probei, este recomandat ca recoltarea sa aiba loc inainte de ingestia alimentelor sau a lichidelor, sau la aproximativ 4 ore dupa consumul alimentelor sau lichidelor.

Cadrul medical iti va recolta proba prin intermediul unui betisor cu tampon de vata. In functie de metoda pe care o alegi, aceasta poate fi prelevat din nas si din faringe, sau doar din secretii orale.

Indiferent daca rezultatul este pozitiv sau negativ, laboratorul este obligat sa transmita buletinul de analize Directiei de Sanatate Publica (DSP). Conform protocolului oficial, daca rezultatul este pozitiv, vei avea obligativitatea izolarii la domiciliu. In cazul in care rezultatul este invalid (neconcludent), se poate recomanda prelevarea unei probe noi.

Este necesara o programare in prealabil dar in situatii de urgenta puteti veni direct la centru pentru efectuarea testarii.

Programul laboratorului nostru este NON-STOP.

Rezultatele se transmit pe E-mail si/sau WhatsApp.

Rezultatele sunt traduse gratuit RO-ENG si indeplinesc toate conditiile pt calatoria in strainatate.