Test Anticorpi

Test ANTICORPI IgG/IgM
SARS CoV 2 (COVID 19)

CALITATIV
100 lei
Test ANTICORPI IgG/IgM
SARS CoV 2 (COVID 19)

CANTITATIV
120 lei
Test ANTICORPI
NEUTRALIZANTI
Antigen S (Spike)
post vaccinare
150 lei

Test de anticorpi COVID-19

Testele pentru determinarea anticorpilor COVID-19 se efectueaza prin metode serologice – acest lucru inseamna ca se va recolta o proba de sange venos, pentru a analiza daca persoana respectiva a dezvoltat anticorpi. Aceasta investigatie poate fi utila pentru cei care suspecteaza faptul ca au trecut prin boala, dar au fost asimptomatici, dar si pentru cei care vor sa afle care este raspunsul imun al organismului post-boala ori post-vaccinare. Exista mai multe tipuri de teste de anticorpi pentru care poti opta. Exista teste IgM/IgG calitative si cantitative, dar si teste de anticorpi neutralizanti anti-Spike.

Testele IgM si IgG calitative au ca scop confirmarea sau infirmarea unei infectii anterioare recoltarii, prin identificarea unor anticorpi specifici. De regula, aceasta analiza se recomanda a fi efectuata in decurs de 7-15 zile de la debutul simptomelor.

Testele cantitative pentru anticorpi ofera informatii despre numarul anticorpilor dezvoltati post-infectie sau post-vaccinare. Atat in cazul analizei de tip IgG/IgM, cat si in cazul analizei de tip anticorpi neutralizanti anti-Spike, se recomanda recoltarea la aproximativ 15 zile de la debutul simptomelor sau de la prima doza de vaccin. De asemenea, se poate face aceasta analiza si la 7 zile dupa efectuarea rapelului.

Testele serologice de laborator se efectueaza prin recoltarea unor probe de sange venos, ca orice analiza de sange obisnuita.

Pentru acest tip de teste, nu exista recomandari speciale – prelevarea poate fi facuta in orice moment al zilei.

In functie de tipul testului pe care il alegi, poti afla daca ai fost expus la infectia cu SARS-CoV-2 in trecut, chiar daca ai prezentat simptome sau nu. De asemenea, testele cantitative iti pot oferi informatii despre numarul anticorpilor prezenti in sange si despre nivelul de protectie pe care ai dobandit-o in urma infectarii sau in urma vaccinarii.

Rezultatul Testului de Anticorpi IgG/IgM cantitativ si  cel de anticorpi neutralizanti S-Spike se primeste in interval de 3 ore.