Informatii utile

Informatii

Testul RT-PCR, utilizat pentru depistarea infectiei active cu virusul SARS-CoV-2, consta in prelevarea secretiilor nazale si/sau faringiene ale pacientului ori a exsudatului orofaringian. Probele sunt apoi prelucrate in laborator, de catre personalul medical autorizat, pentru detectarea materialului genetic al virusului. Recoltarea dureaza doar cateva minute.

Este necesara o programare in prealabil dar in situatii de urgenta puteti veni direct la centru pentru efectuarea testarii.

Programul laboratorului nostru este NON-STOP.

Rezultatele se transmit pe E-mail si/sau WhatsApp.

Rezultatele sunt traduse gratuit RO-ENG si indeplinesc toate conditiile pt calatoria in strainatate.

In cazul in care rezultatul este pozitiv, testul arata o infectie activa cu virusul SARS-CoV-2. Un rezultat negativ poate fi folosit pentru: calatoriile in strainatate, accesul la evenimente publice sau private, participarea la competitii sportive etc. Aceste conditii pot fi modificate de catre autoritatile competente.

Testele serologice sunt cele care pot detecta prezenta sau absenta din organism a anticorpilor specifici virusului SARS-CoV-2. Testul consta in recoltarea unei probe de sange de la pacient de catre personalul medical specializat. Probele sunt prelucrate in laborator si determina daca exista raspuns imun al organismului impotriva COVID-19.

Rezultatul testului ANTICORPI se primeste in interval de 3 ore pt testul de anticorpi IgG/IgM cantitativ si pentru testul de anticorpi neutralizanti S-Spike.

Oferim traducere gratuita in limba engleza pentru rezultatele testelor noastre.

Rezultatul testului are ca scop verificarea raspunsului imun la infectia cu SARS-CoV-2 si poate determina daca o persoana (chiar si asimptomatica) a trecut prin boala si daca a facut anticorpi. De asemenea, rezultatul poate indica si cantitatea de anticorpi din organism.

Un astfel de test poate fi folosit, in anumite cazuri, pentru participarea la anumite evenimente publice sau private, pentru ca face dovada recuperarii in situatia in care o persoana a fost infectata cu virusul. Acest lucru, este reglementat de autoritatile competente si poate face obiectul unei modificari legislative oricand.

Informatii suplimentare puteti gasi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe

Cum ne protejam impotriva COVID-19?

Spalati-va mainile de multe ori. Mainile se spala cu apa si sapun cel putin 30 de secunde. Daca nu exista apa si sapun, puteti folosi un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool de 60%.

Evitati contactul cu persoane care sunt suspecte de infectii respiratorii acute. Mentineti distanta de cel putin 1 metru între dumneavoastra si alte persoane, in special cand acestea tusesc, stranuta sau au febra, deoarece picaturile de saliva pot transmite virusul de la o distanta apropiata.

Nu va atingeti ochii, nasul si gura cu mainile. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra in corp prin ochi, nas si gura, astfel eviati atingerea daca nu v-ati spalat bine mainile.

Acoperiti-va gura si nasul daca stranutati sau tusiti. Daca aveti infectie respiratorie acuta, evitati apropierea de alte persoane, tusiti cu gura acoperita sau intr-un servetel de preferat de unica folosinta pe care ulterior il aruncati. Purtati masca de protectie si spalati-va mainile.

Nu luati medicamente antivirale si nici antibiotice decat in cazul in care va prescrie medicul..

Centrul exclusiv de testare SARS CoV-2 (COVID 19)

Situat in Sos. Nicolae Titulescu, Nr. 94, Sector 1, Bucuresti. Program NON-STOP